Σελίδες

11/6/12

Η Ευρώπη Θέλει Να Φορολογήσει Τους Γίγαντες Του Διαδικτύου


Το Facebook, Google και Netflix που είναι κομμάτια του Ιντερνετ που πολλοί θεωρούν θεμελιώδη θα κληθούν να φορολογηθούν
για την χρήση των ευρυζωνικών δικτύων.
Και τώρα μια ομάδα που χρηματοδοτείται από τους κυρίαρχουν τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς προωθεί για πληρωμή της χρήσης του δικτύου που θα μπορούσε να σπρώξει τις εταιρίες αυτές να πληρώσουν για την δραστηριότητα στο διαδίκτυο στην ευρωπαική πλευρά του ατλαντικού.
Σύμφωνα με το Cnet, η πρόταση υποβλήθηκε στην Ευρωπαική ένωση τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, μια πτέρυγα του ΟΗΕ. Μέχρι σήμερα, οι χειριστές του κορμού του Ίντερνετ έχουν αμοιβαίες συμφωνίες μεταξύ τους που επιτρέπει την ελεύθερη ροή δεδομεων μεταξύ τους. To Cnet λέει πως η προτεινόμενη νομοθεσία θα το αλλάξει αυτό, επιβάλλοντας στι εταιρίες να διαπραγματευτούν ξεχωριστά. Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορούν να κοστίσουν σε μια εταιρία όπως το Google διεκατομμυρία δολάρια κάθε χρόνο.
Η Αμερικάνικη κυβερνηση, δεν είναι χαρούμενη σχετικά με αυτές τις διαπραγματεύσεις , λαμβάνοντας υπόψιν πως οι μεγαλύτερες εταιρίες στο ίντερνετ είναι Αμερικάνικες, αλλά το Cnet λέει πως και άλλοι στην κοινότητα του ιντερνετ επίσης ανησυχούν πως μια τέτοια απόφαση θα σήμαινε πως τα αναπτυσσόμενα έθνη θα χάσουν την πρόσβαση σε πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες.
Aν αυτή η σκέψη εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο θα είναι τρομακτική. 

Πηγή: gizmodo, dailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...