Σελίδες

16/5/12

Εργαλείο Sniffer εμφανίζει μηνύματα άλλων χρηστών WhatsApp


WhatsApp MessengerLarge Εργαλείο Sniffer εμφανίζει μηνύματα άλλων χρηστών WhatsApp

Το WhatsApp Sniffer είναι μια εφαρμογή η οποία μπορεί να εμφανίζει μηνύματα από άλλους χρήστες WhatsApp, που είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο με το χρήστη της εφαρμογή. Το εργαλείο ανακατευθύνει
την συνολική κίνηση των δεδομένων, για παράδειγμα από ένα δίκτυο Wi-Fi μέσω του smartphone ενός χρήστη και αναζητά για μηνύματα WhatsApp, τα οποία μεταφέρονται σε μορφή απλού κειμένου. Το μόνο, που απαιτείται, είναι ο χρήστης να διαθέτει ένα «rooted» smartphone Android.
Η υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp έχει καθιερωθεί ως εναλλακτική λύση στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών smartphone επειδή, σε αντίθεση με τα μηνύματα κειμένου, οι χρήστες πρέπει να πληρώνουν μόνο για τη χρήση δεδομένων χωρίς επιπρόσθετο κόστος ανα μήνυμα. Επιπλέον εαν ένας χρήστης είναι στην εμβέλεια ενός δωρεάν Wi-Fi σημείου, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει, την εν λόγω υπηρεσία, τελείως ελεύθερα.
Αλλά η χρήση του WhatsApp  σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, αποδεικνύεται ότι είναι μια πολύ «κακή» ιδέα. Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με το iMessage, τα μηνύματα WhatsApp μεταφέρονται σε μορφή απλού κειμένου και όχι κρυπτογραφημένα, πράγμα που σημαίνει ότι οι «περίεργοι ή/και  κακόβουλοι ωτακουστές» μπορούν να τα διαβάσουν ταυτόχρονα με τον αποδέκτη.
Στο παρελθόν κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη χρήση μιας σειράς εργαλείων και κάποιες βασικές γνώσεις δικτύων, αλλά με τη χρήση του WhatsApp Sniffer τα «πράγματα» είναι πολύ πιο εύκολα. Ο μόνος τρόπος για τους χρήστες, που έχουν εγκαταστήσει το WhatsApp, να αποφύγουν κάτι τέτοιο, είναι να απέχουν από τη χρήση της υπηρεσίας σε οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi, που ενδεχομένως να συνδέονται μη διαπιστευμένοι χρήστες.
Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...